Photo Booths as they should be

We hadden recent het genoegen om een fantastische photo booth uit te werken ter ere van de lancering van de nieuwste IKEA catalogus. De set van het cover shot werd met zorg geanalyseerd om zo een top replica te bouwen voor dit event.

Wij gingen aan de slag met onze flitsbelichting om zo de look and feel van de cover zo goed mogelijk na te bootsen en de bezoekers optimaal weer te geven. Bij aankomst konden de genodigden plaatsnemen, enkele van de elementen in de set vastnemen om hun pose te versterken en zich daarna laten fotograferen. De foto’s werden onmiddellijk voorzien van een logo en door middel van onze direct printing setup afgedrukt op 15x20cm formaat.

BTS shot van de set en flitsbelichting

 

Waarom is dit een voorbeeld voor andere photo booths?

 

Wij zijn van mening dat deze eventfotografie opstelling meerdere voordelen heeft, we zetten ze hieronder op een rijtje.

 

Aantrekkingskracht

Deze booth is een heuse aandachtsmagneet voor iedere voorbijganger. In tegenstelling to een green screen set waar op het event zelf slechts een groene doek te zien is zijn hier tal van elementen die de aandacht trekken. De leuke set is heel opvallend van ver en nodigt de bezoekers uit om zelf eens langs te komen om te ontdekken wat er gaande is. Dit is een belangrijke stap aangezien elke bezoeker eerst op de set moet geraken alvorens die gefotografeerd kan worden.

 

 

Kwaliteit

Door het gebruik van high end materiaal, software, kennis inzake flitsbelichting en uiteraard heel wat ervaring. Kunnen we de kwaliteitsstandaard van de foto’s naar een hoger niveau tillen. Dit is in onze ogen heel belangrijk aangezien de sociale media kanalen waarop de foto’s verspreid worden reeds heel wat visuele informatie bevatten, een kwalitatieve foto helpt hierbij om op te vallen in de massa.

 

Fun Factor

Photo Booths zijn er om de bezoekers van een leuke foto te voorzien. Het fun gehalte is hierbij een must. Doordat de set is opgebouwd uit tal van reële elementen kan de bezoeker hier makkelijk op inspelen, stimuleert dit de creativiteit en zorgt dit uiteraard voor tal van hilarische momenten en dus ook onvergetelijke foto’s.

 

 

Variatie

Bij een standaard photo booth nemen de bezoekers plaats voor een vlakke achterwand, doordat dit type opstelling een groter, beter gevuld oppervlak heeft zijn de mogelijkheden qua poses ook veel groter. Ook de begeleider van de foto animatie zorgt er voor dat de bezoekers zich snel op hun gemak voelen, geeft leuke ideeën mee voor poses zodat het uiteindelijke album een heel grote variatie aan poses bevat

 

Instant Sharing / Printing

Doordat we de technologische kennis kunnen koppelen aan onze creativiteit zorgen we voor een hele snelle aflevering van de foto’s zij het digitaal of in print. Enkele seconden na het nemen van de foto’s kan de bezoeker deze al delen via email, social media of het printje, al dan niet in fotohoesje, opbergen om later thuis op de koelkast te kunnen hangen.

 

Schaalbaarheid

Niet elk evenement of eventlocatie heeft de ruimte of het budget om dergelijke set te kunnen uitwerken. Dit kan echter makkelijk opgelost worden door de set groter of kleiner te maken of door te werken met een combinatie van achtergrond visual en reële elementen zoals bijvoorbeeld een sofa of barkrukken waar de bezoekers kunnen op plaatsnemen.

 

Say Cheese

Bij het uitwerken van de foto opstelling denken we graag vanaf het prille begin mee met jou om er voor te zorgen dat je maximale waarde en kwaliteit kan bereiken. Niets zo spijtig als een goed concept waar enkele ontbrekende stukjes zijn waardoor de puzzel niet geheel op zijn plaats valt. Contacteer ons gerust met een gek idee zodat wij samen met jou nog een gekkere foto ervaring kunnen verwezenlijken!

 

Share this article